Logo van Twentse Organisatie Paramedie
Freepik upload 43278

GLI (gecombineerde
leefstijlinterventie)

Een GLI is een tweejarig traject dat bestaat uit individuele coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten. Deze worden uitgevoerd door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en/of oefentherapeut. Alle zijn gericht op blijvende verandering en gezondere leefstijl op lange termijn. Er wordt aandacht besteed aan voeding, bewegen en gedrag.

Bij de GLI wordt vooral gekeken naar de gezonde leefstijl die bij jou past. Misschien wil jij gaan wandelen in het bos, terwijl een ander kiest voor de activiteiten in de sportschool. Ook bij gezonde voeding en gedragsverandering staan de wensen en mogelijkheden van de individuele deelnemer centraal. Er zijn verschillende soorten GLI, het is verstandig om te kijken welke soorten er bij jou in de omgeving worden aangeboden en dan zelf te beslissen welke soort het beste bij jou past. 

Hé, een tip! Vergelijk de programma's om te zien welke het best bij jou past.

BLCN Leefstijlcoaches

In deze GLI programma's werken wij samen met BLCN leefstijlcoaches. 

BLCN.nl
BLCN Facebook OG Image

FAQ

Veelgestelde vragen over GLI programma's.

Wie mag er aan een GLI mee doen?

De volgende mensen komen in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie die vergoed wordt uit de basisverzekering:

- Personen met obesitas (BMI ≥30 kg/m2 )

- Personen met overgewicht (BMI ≥25 kg/m2 ) in combinatie met een risicofactor* en/of co-morbiditeit**
*Risicofactor: ernstig vergrote buikomvang (≥102 cm bij mannen en ≥88 cm bij vrouwen) of de aanwezigheid van andere risicofactoren voor Hart en Vaatziekten (HVZ)
**Co-morbiditeit: DM2, cardiovasculaire aandoeningen, slaapapneu of artrose

- Volwassenen met voldoende motivatie om deel te nemen aan een twee jaar durend programma.

Vraag bij uw huisarts of internist om een verwijzing naar de GLI en kijk daarna welke GLI soort het beste bij u past en of deze in uw omgeving wordt aangeboden.

Een cliënt verwijzen

Huisartsen en internisten kunnen een deelnemer verwijzen naar een GLI. Op deze site is meer informatie te vinden over de verschillende soorten GLI. Het is zinvol om de deelnemer te vragen welke soort GLI het meest aansluit op de behoefte en daarna te kijken waar deze wordt aangeboden. Via de volgende link is de algemene informatie van de GLI te vinden en onderaan die pagina is een vergelijking te maken tussen de verschillende soorten GLI.
https://www.top-paramedie.nl/programmas/gli

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Als u een verwijzing van uw huisarts of internist heeft om aan een GLI mee te doen, dan kunt u op deze website meer informatie vinden over welke soorten GLI er in uw omgeving aangeboden worden. Vervolgens kunt u contact opnemen met de GLI aanbieder om u aan te melden.

Kan ik op een kaartje zien welke soorten GLI er worden aangeboden in mijn omgeving?

Via onderstaande link kunt u een kaart vinden met alle soorten GLI en waar ze worden aangeboden:

Kaartje aanbod gecombineerde leefstijlinterventies | Loketgezondleven.nl